Muziekwaterbed

Het muziekwaterbed is een ongestabiliseerd waterbed, hieronder bevinden zich geluidsboxen. Tijdens het liggen hoor je niet alleen het geluid maar voel je ook de trilling van de muziek door je lichaam gaan. Je ligt dus als het ware in de muziek. Hierdoor ontstaat diepe ontspanning.

Tijdens deze ontspanning kunnen er spanningen en emoties losgelaten en verwerkt worden door het lichaam, zonder dat erover gepraat hoeft te worden, men ervaart en laat los. De muziekwaterbed-therapie werkt bij pijn, stress, spanningen, burn-out en psychosomatische klachten. Het is echter ook zeer geschikt als ontspanningstherapie. Ook bij dementerenden vermindert onrust en angst tijdens het liggen omdat ze zich geborgen en veilig voelen en het als zeer prettig ervaren.

Het liggen op het muziekwaterbed is een ervaring, die kun je niet uitleggen, die moet je voelen!

Verloop consult

Bij binnenkomst volgt er eerst een gesprekje over de reden van je komst, over hoe het gegaan is na een vorige keer, of hoe het met je gaat.

Daarna ga je liggen op het warme waterbed, de muziek duurt ongeveer 50 minuten en tijdens de muziek lig je te luisteren en te ervaren wat de trillingen met je doen en hoe ze bij jouw binnenkomen. Dit is voor iedereen en ook iedere keer weer anders, want ook jij bent iedere keer weer anders. Tijdens het liggen maak ik contact met je energetische lichaam en voel/kijk of hier blokkades aanwezig zijn en luister wat jouw lichaam mij vertelt. Hier werk ik aan tijdens de tijd dat je op het muziekbed ligt.

Nadat de muziek afgelopen is worden de dingen die ervaren zijn, door beide, nog uitvoerig besproken. Dus tijdens het beluisteren van de muziek word er niet gepraat zodat je ook heerlijk relaxed kunt liggen, en kunt genieten van het moment.